Стани партньор !
E-mail адрес:
Парола:



Безплатна регистрация
Забравена парола
GSM станция за спешно повикване (SOS) - BA – 2100
Арт.: Интерком система
GSM станция за спешно повикване (SOS) - BA – 2100
Арт.: Интерком система


327.50 лв.
цена без ДДС



GSM станцията за спешно повикване ( BA – 2100 ) е изключително иновативна концепция за:
  1. "Паник“ аларма,
  2. “SOS“ повикване при опасност и
  3. GSM - болнична  система  за спешна помощ.
Това е устройство, което само с натискане на един бутон, ползвателят изпраща SMS при възникнал проблем, а заедно с това набира до 5 телефонни номера, чрез GSM комуникация. Нужно е само да добавите SIM карта.

Това е продукт, специално конструиран, като предпазна мярка за медицински и духовни грижи за болни, възрастни хора и за инвалиди, неспособни да се обслужват в случай на някакъв проблем.

Те ще бъдат защитени по всяко време, дори когато са сами  в къщи - нужно е само да натиснат червения SOS бутон (или безжичния паник бутон на огърлица) и устройството ще изпрати SMS, известявайки за тревожната ситуация, като заедно с това започва да набира кръгово 5-те програмирани телефонни номера, докато един от тях не отговори. В този момент се осъществява разговорна връзка с лицето, което е откликнало на позвъняването.

Устройството се доставя с водоустойчив безжичен паник бутон с огърлица, с цел удобство на ползвателя при проблем с придвижването му, а и за да бъде винаги "под ръка".

Батерии позволяват да се запази времеви прозорец, в който работата на станцията продължава, дори основното й захранване да е изключено ( при спиране на тока ), като тази ситуация се съобщава чрез SMS на програмираните телефонни номера.

Стандартната  комплектация включва:
  • 1 х Контрол панел
  • 1 х Водоустойчив  безжичен Паник бутон с огърлица
  • 1 х USB кабел
  • 1 x адаптер AC/ DC (9-12VDC/1A - вход 100-240V)
  • 1 х CD (PC Конфигуратор)
Предназначение на бутони и индикатори:
  1. Първи бутон - за повикване на близък роднина.
  2. Втори бутон - за повикване на друг близък роднина.
  3. Трети бутон - за повикване на трети близък роднина.
  4. Бутон  SOS - натиснете  го,  за да изпрати SMS към трите предварително записани телефонни номера  за оповестяване с  SMS и автоматично набиране на 5 телефонни номера.
  5. Бутон STOP за спиране - натиснете го, за да спре текущите операции, или  за да отговорите  на входящите повиквания.
  6. LED индикатор - за наличие на външно захранване.
  7. LED индикатор - за захранване с батерии ( при изключено външно  захранване )
  8. Индикатор на GSM модула - Примигва бързо в процес на регистриране и бавно - при успешно регистриране, като  сигнализира  с дълъг звуков сигнал.
Допълнително:
  1. Ключ  за включване / изключване на устройството.
  2. За изтегляне на настройки от PC конфигуратор.
  3. Външен вход - захранване  за контролния панел ,  DC 9 - 12V, 1-2A.
Допълнително можете да включите и различни безжични  датчици и аксесоари със същия протокол:
  • Безжичен PIR датчик за движение,
  • Безжичен датчик за ниво,
  • Безжичен детектор за дим,
  • Безжичен паник бутон,
  • Безжична строб сирена (по избор)  и т.н.

Характеристики:
  1. Quad -Band ( 850/900/1800/1900MHz )-  гарантира, че може да работи навсякъде по света;
  2. Големият червен паник бутон  SOS ( на панела на станцията),  както и безжичният паник бутон  (влиза в комплекта и е водоустойчив, за да може да се ползва и в баня) служат за повикване на неотложна медицинска помощ,  когато  възрастният човек, дете, или хора с увреждания,  се нуждаят от нея. 
  3. SOS- станцията автоматично ще изпрати SMS сигнал до 3 телефонни номера и ще набере  5 номера ( предварително записани в паметта), след което автоматично се осъществява гласова комуникация .
  4. SOS- станцията осигурява 4 безжични охранителни зони  за наблюдение на дейности по самообслужване. Това позволява да се проследи дали болният е преминал през определена зона в определено време – излизане от спалнята, влизане в кухня, баня/ тоалетна и т.н.
  5. SOS- станцията осигурява 24- часово наблюдение и на други 3 безжични зони, по отношение параметрите на средата, в която са болните, възрастни и хора с увреждания, както и на децата. Това се постига с помощта на различни видове датчици ( опция ) - детектор за дим , за изтичане на газ, на вода (при наводнение).
  6. SOS- станцията  има 4 таймера за напомняне:  например за приемане на  лекарство в определено време,  или друго.
  7. SOS- станцията  има 3 номера за бързо и лесно  набиране, с двупосочна гласова комуникация.  След като натиснете един от бутоните на панела, системата ще създаде двупосочна гласова комуникация с посочения номер . Така деца, възрастни, или инвалиди могат да си говорят с техни близки лесно.  И обратно: близките хора , чиито телефонни номера са запаметени към бутоните на  панела, също могат  да се обадят и  автоматично да се създаде двустранна гласова комуникация.
  8. Акумулаторна батерия с капацитет 900mAh - гарантира, че SOS- станцията  може да работи около  12 часа, след като основното  захранване е прекъснало.
  9. В момента, в който основното захранване отпадне, BA- 2100 ще изпрати SMS на избрания мобилен  телефонен номер.
  10. Функция самоконтрол  - това гарантира , че SOS- станцията е в добро работно състояние.
  11. Удобно потребителско  конфигуриране -  това се прави, като обикновени SMS команди, или с удобен PC Конфигуратор ( чрез USB  порт).

Подробно описание за начина на работа и на програмиране можете да свалите от ТУК.

  1.  
Общи условия      Политика за поверителност