Добре дошли!

СТЕДИ ГРУП е изключителен вносител на говорители и тонколони, произведени от германската фирма VISATON, за България. Предлагаме Ви всичко необходимо - драйвери, готови филтри и електронни компоненти, аксесоари, а също и готови проекти за тонколони и домашно кино. 

СТЕДИ ГРУП е изключителен вносител на GOLMAR Sistemas de comunicacion S.A., в България - Домофони и видеодомофони (интерком системи), контрол на достъп, системи за сигурност и видеонаблюдение, болнични системи, портиерски пултове и др.
.

Актуално

Съобщение: промяна в раб.време на офиса Още2019г. БРОШУРА на Golmar ОщеПоследни разработки на Golmar в областта на IP технологиите и новите системи Gtwin Още2017г. БРОШУРА на Golmar ОщеОбщи условия

Настоящите общи условия регламентират отношенията между “СТЕДИ ГРУП” ООД и лицата, ползващи интернет страницата и онлайн магазина, собственост на дружеството, находящи се на www.steadygroup.com
Търговските марки са притежание на техните собственици и всяка неоторизирана тяхна употреба може да наруши авторски права, права върху търговски марки, или законови разпоредби.
 
Дефиниции

“Ние”, “Стеди груп”, "Дружеството”, "Фирмата" означава “СТЕДИ ГРУП” ООД, вписано в търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 130927078
“ЗЗП” – означава Закон за защита на потребителите.
“ЗЗЛД” – означава Закон за защита на личните данни.
"ЗПУ" - означава Закон за пощенските услуги.
“САЙТ” – означава уебсайта, находящ се на www.steadygroup.com
“Електронен магазин” ,"Онлайн магазин" – означава виртуалният магазин, находящ се на www.steadygroup.com, предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
“ПОЛЗВАТЕЛ” –означава лице, ползващо функционалностите на сайта.
“ПОТРЕБИТЕЛ” – означава потребител по смисъла на ЗЗП.
“ЛИЧНИ ДАННИ” - означава лични данни по смисъла на ЗЗЛД.
“НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ” - означава наложен платеж по смисъла на ЗПУ.
"БАНКА” – означава търговска банка, или друга финансова институция
“ОБЩИ УСЛОВИЯ” - означава настоящите общи условия. С кликването върху който и да е линк, бутон, или приложение от сайта, с изключение на линковете, водещи към тези общи условия и към Политиката за поверителност на дружеството, ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта, които включват и условията за доставка на стоки, заявени през сайта и електронния магазин.

Регистрация

Такава не е необходима. Ползвателите на сайта могат да разглеждат и пазаруват от сайта свободно, без да е необходима регистрация.
 
Стоки
Чрез електронна поръчка от електронния магазин могат да бъдат закупувани единствено и само тези стоки, които системата позволява да бъдат добавяни в пазарската кошница/количка на ползвателя и за които е обявена цена, различна от „0”.
Цялата информация, относно предлаганите за продажба чрез онлайн магазина стоки  включително, но не само - технически характеристики, гаранционни условия, начин на  употреба и т.н. - е предоставена от производителя, респективно вносителя на съответната стока, като Стеди груп не носи каквато и да е отговорност, при невярно, неправилно или неточно представена информация, вярна информация представена по заблуждаващ начин, при разминаване между представеното фактическо и действителното положение, както и при печатни грешки.
 
Цени
Всички представени в сайта цени са в български лева и се разбират франко обектите за продажба на Стеди груп ООД, като са валидни единствено и само към момента на публикуването им. Стеди груп си запазва правото без предупреждение да променя цените по всяко време.
Представените в сайта цени на стоки са без включен ДДС, като същият се начислява върху сборната сума без ДДС на поръчваните артикули, преди изпращането на електронната заявка, така щото ползвателят своевременно да може да види общата сума с ДДС, необходима за закупуването на поръчваните от него стоки. Всички други данъци и такси са включени.
От избора на потребителя на куриерска фирма, от изискванията му към условията за доставка и начина на нейното организиране, зависи цената за доставката. Във връзка с това разходите за нея, както и грижата и риска по опазването на стоката не са отговорност на продавача, освен ако няма друго уговорено писмено.
 
Поръчки
Поръчки могат да правят всички потребители, приели настоящите Общи условия и Политиката за поверителност на дружеството. За целта е необходимо да бъде попълнен формуляра за поръчка, по описаната по-долу процедура:

1.    След като влезете в темата, която Ви интересува, в лявата част на страницата ще видите меню, в което са подредени главните групи стоки. Кликнете върху главна група със съответното наименование и се запознайте с обяснителния текст за съответните продукти.
2.    Кликнете върху бутон „Добави в кошницата” на желания продукт.
3.    Попълнете желаната бройка в предвиденото поле (там по подразбиране се появява 1 брой) и кликнете върху бутон „Актуализирай  количката”. Само така, в заявката Ви ще бъде включен желания брой продукти и ще получите вярна стойност на Вашата поръчка.
4.    Ако искате да поръчате няколко различни артикула, върнете се обратно в менюто, или през началната страница влезте отново в направлението, което Ви интересува. Повторете процедурата за всеки от другите артикули, които искате да купите.
5.    Едва след „Актуализирай  количката” и за последния поръчан продукт, кликнете върху бутон „Изпрати”.
6.    Разгледайте съдържанието на Вашата "Количка", описано в долния край на страницата, която ще се отвори. Проверете видовете артикули, с тяхното количество и цени, включени в нея. Ако всичко е вярно отразено, попълнете данните си, необходими за оформянето на документите и организирането на доставката.
7.    Проверете верността на личните Ви данни и при необходимост ги коригирайте. Моля първо се запознайте с Политиката на поверителност на Стеди груп.
8.    В полето „Коментар и бележки” посочете начина, по който ще платите ( „наложен платеж” с пощенски паричен превод, или банков превод).
9.    Стоката ще бъде доставена на посочения от Вас адрес, или до офиса на куриера и при избраните от Вас условия. Ако имате и допълнителни изисквания по условията за доставка, моля отразете ги в полето за свободен текст „Коментар и бележки” (експресна доставка, час за получаване, застраховка, чупливо, преглед на стоката преди плащането й с „наложен платеж” и т.н.).
10.    Ако желаете фактура, моля отразете това и попълнете нужните реквизити.
11.    Накрая, преди да кликнете върху бутон „Изпрати”, потвърдете, че сте запознати и приемате настоящите Общи условия и Политиката ни за поверителност.
 
Плащане
Ползвателят може да заплати цената на поръчаната от онлайн магазина стока, по един от следните начини:
1.”Наложен платеж” с пощенски паричен превод;
2. Банков превод.
Независимо от избрания способ всички плащания се извършват само в български лева.
Ако ползвателят е предпочел плащане с банков превод, с приемането на настоящите Общи условия същият дава своето изрично и безусловно съгласие да заплати авансово на Стеди груп цялата продажна цена на поръчаната чрез онлайн магазина стока. В двудневен срок след получаването на дължимата сума, ползвателят ще получи продуктите, които е поръчал, като на куриера ще плати само куриерската услуга при получаването на пратката.
В случай на плащане чрез “наложен платеж”, при доставката купувачът заплаща на куриера дължимата за поръчаната стока продажна цена, както и цената за куриерската услуга. С подписа си върху товарителницата/ талона за приемо - предаване, купувачът  удостоверява получаването на заявената стока. С това, той овластява куриера да предаде от негово име и за негова сметка на Стеди груп сумата, представляваща продажната цена на доставената стока.
 
Договор
С попълването и изпращането на поръчката, Вие влизате в бизнес взаимоотношения със СТЕДИ ГРУП ООД и обявявате съгласието си с тези Общи условия и Политиката за поверителност на Стеди груп.
СТЕДИ ГРУП ООД може да се свързва с Вас, за да установява достоверността на подадената от Вас информация. Договорът за продажба от разстояние между Стеди груп и ползвателя се счита за сключен от момента на потвърждаване на конкретната поръчка от страна на Стеди груп ( по телефон, или на имейла, който сте посочили).
 
Доставка на поръчана стока. Срок на доставка
Доставката на поръчана чрез онлайн магазина стока се извършва с куриер, на географската територия на Република България, което изключва доставки в български задгранични дипломатически мисии, посолства, кораби и самолети под български флаг и др. които според нормите на международното право се считат за част от територията на Република България.
След като направите заявката си, ще Ви се обадим, или ще изпратим проформа фактура на посочената от Вас електронна поща с точната сума за заявената стока и банковата сметка. Това е и потвърждение, че заявката Ви е приета и се обработва.
Ако стоката е налична и сте избрали да платите с „наложен платеж”, тя ще \"тръгне\" към Вас в деня на поръчката, или най-късно на следващия ден, в зависимост от това кога сте изпратили Вашата заявка. Куриерска фирма ще я достави на място при Вас, като за целта е необходимо да посочите възможно най-точен адрес, имена и телефони. Можете да посочите и часови пояс, в който желаете да я получите.
Пратката може да бъде доставена и в офиса на куриерската фирма, откъдето да я получите ( „До поискване”) – това ще намали цената на куриерската услуга. И в двата случая, пратката пристига при вас неразпечатана, придружена от съответния документ и товарителница.
Сроковете и условията за доставка на поръчани чрез онлайн магазина стоки са стандартни  – според условията на избрания от купувача куриер.
СТЕДИ ГРУП работи с Еконт експрес и Спиди, но при желание от страна на клиента е възможно да се ползват услугите и на други куриери.
Цената на доставката зависи от обемното тегло на поръчаните от Вас стоки, от тарифите на куриера, който сте избрали, както и от допълнителните условия, които сте посочили ( експресна доставка, застраховка, "чупливо", доставка в посочен часови пояс, доставка до адрес, или до офиса на куриера и т.н.).
Ако по някаква причина се налага промяна на срока за доставка на дадена стока, то Вие ще бъдете предварително уведомени по телефона, или на посочения от Вас електронен адрес. При поръчки от места, в които няма регионални куриерски структури е възможно срока за доставка да е от 3 до 7 дни.
Стоките се доставят на получателите стандартно - на ръка срещу подпис.
При невъзможност, или затруднение за връчване лично на адресата, пратките се връчват както следва:
 • за служебен адрес – на лице с месторабота на адреса, като се отбелязват името и длъжността/отдела на лицето, получило пратката.
 • за домашен адрес – на член от домакинството, като се отбелязват името на лицето, получило пратката и връзката му с получателя.
При невъзможност за връчване на пратката при първо посещение, не по вина на Стеди груп и/или куриера (в случай, че няма никой на адреса и др.), се уточнява нов срок за извършване на доставката.
При невъзможност за връчване на пратката и при второ посещение не по вина на Стеди груп и/или куриера, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява, като в този случай, като санкция за неизпълнението му от страна на купувача, Стеди груп задържа всички заплатени от купувача суми.
Казаното в предходното изречение се отнася и за случаите, когато получател неоснователно откаже да приеме дадена пратка.
Възможно е, ако търсеният от Вас артикул е в малки количества , той да се изчерпи докато Вие изпратите поръчката си. Тогава тя ще отиде в графата \"ЧАКАЩИ\" като ще Ви информираме за срока на доставка. В този случай Вие ще трябва да препотвърдите заявката си и това, че ще изчакате да Ви бъде доставен. В момента , в който стоката постъпи в нашия склад тя ще ви бъде изпратена. Ако срокът не Ви удовлетворява, а сте извършили плащането, сумата ще Ви бъде възстановена в най-кратък срок.
По аналогичен начин, но с авансово плащане, се доставят и стоки, които дружеството не поддържа на склад, а доставя само при индивидуална поръчка, или ако заявената бройка от определен артикул е по-голяма от тази, която се поддържа на склад по принцип.
 
Отказ от сключен договор и възстановяване на заплатената цена
Ако стоката, която искате да закупите е налична, направили сте заявката си и тя Ви е потвърдена, можете да се откажете от нея при условие, че се обадите преди тя да е взета от куриера, на тел. 0888/638-110. В противен случай, с приемането на настоящите условия, Вие се съгласявате да заплатите стойността на куриерската услуга и в двете посоки.
Ако стоката не е налична, а Вие сте направили поръчка, потвърдена Ви от дружеството, извършили сте авансово плащане, въз основа на което индивидуалната Ви поръчка е организирана, можете да се откажете от нея най-късно до момента на изпращане на фирмената ни заявка до контрагентите ни в Германия, или Испания. В противен случай, с приемането на настоящите условия за доставка, Вие се съгласявате сумата за авансовото плащане да остане в полза на СТЕДИ ГРУП.
До изтичане на 14-дневния срок посочен в ЗЗП чл. 55, всички плащания се приемат като депозит. Може да върнете получената стока в срок от 14 работни дни, считано от нейното получаване, ако не е ползвана, разопакована, с нарушен търговски вид и при всички други условия по чл.55 от ЗЗП и по следния ред:

1. Потребителят предварително писмено да информира Стеди груп, на следният имейл адрес: office@steadygroup.com, че на основание чл. 55, ал.1 ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи:
а) Начин на връщане на закупената стока - в обект на Стеди груп, или по куриер.
б) банкова сметка, по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на върнатата стока.
2. Когато в посочения по реда на предходната точка, стоката се връща в обект на дружеството, тя трябва да бъде върната лично от потребителя, или от упълномощено от него лице с писмено пълномощно и нотариална заверка на подписа.
3. Поставената от производителя оригинална опаковка на стоката да не е отваряна, да е в търговски вид и да не е нарушена цялостта на поставени от производителя и вносителя защитни стикери.
4. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на   потребителя. До момента на обратното предаване на стоката от страна на потребителя на Стеди груп, рискът от случайното й погиване, или повреждане се носи изцяло от  потребителя.
В случай, че потребител се възползва от правото си по чл. 55, ал.1 ЗЗП и при положение, че е изпълнил посочените по – горе условия, Стеди груп се задължава да му възстанови заплатената цена по банков път (на посочената банкова сметка по реда даден по – горе) в срок от пет работни дни от връщането на стоката.
 
Защита на личните данни
С приемането на настоящите общи условия ползвателят декларира, че се е запознал с политиката за поверителност на Стеди груп, приел е описаните в нея правила и е съгласен предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от Стеди груп и/или упълномощени от дружеството трети лица, включително, но не само: дружества извършващи куриерски услуги, банки, счетоводни услуги, софтуерни и IT компании, поддържащи информационните ни системи и др., за целите на изпълнението на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчана стока, маркетингови и рекламни цели и анализи на Стеди груп, както и за всякакви други незабранени от законодателството цели. 
Ползвателят по всяко време може да получи информация дали предоставените от него лични данни се обработват и използват от Стеди груп, както и целите на обработката и  използването.
 
Преглед на стоката. Рекламации
Всичко, показано в сайта на СТЕДИ ГРУП е илюстрирано и достоверно описано.  Стоките, които се предлагат и подлежат на гаранция, свързана с използването им, се определят като показатели от производителя. Притежават СЕ сертификат за качество и безопасност.
Стоките са нови и имат срочна гаранция, упомената в гаранционна карта, придружаваща всяко изделие, като същата тече от момента на продажбата.
При всяка продажба извършваме изходящ контрол (визуален и с тестване, ако това е възможно).
При получаването на пратката потребителят има право предварително (преди да плати на куриера), да направи оглед на изпратената стока по вид и количество. За целта, изрично трябва да е изразил желанието си за това (при попълването на формата за поръчка, в полето „Коментар и бележки”), с цел да бъде уведомен куриера, в случай, че предлага тази услуга.
В случай, че при проверката потребителят констатира погрешно изпратен артикул, явни недостатъци, липса на артикул и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, той незабавно информира лицето, извършващо доставката. Ако не направи това, вещта се смята за одобрена, като потребителят губи правото по - късно да претендира за горното.
В случай, че не сте поискали да ползвате гореописаната куриерска услуга, проверете веднага след получаване на пратката дали тя съответства на поръчаното от Вас. Ако по изключение Ви е доставен погрешен артикул,  веднага съобщете за това на e-mail: info@steadygroup.com . Ще бъде необходимо незабавно да изпратите обратно стоката, в оригиналната й опаковка и в търговски вид, за да бъде сменена с верния артикул, като разходите за изпращането са за сметка на СТЕДИ ГРУП.
Стока в гаранционен срок се приема след предварително съгласуване. Без съгласуване стоката няма да бъде приета и се връща обратно на Изпращача.
Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция. 
Ако в гаранционния срок, забелязан от вас дефект не бъде потвърден от нашите експерти по телефона въз основа на получената информация, необходимо е да  изпратите стоката обратно, за експертна оценка от комисия. Същата задължително се придружава от гаранционна карта и копие от документа за продажба. Транспортните разходи са за сметка на Изпращача.
В случай, че посоченият дефект не се потвърди,  или е в резултат на:
 • небрежно транспортиране;
 • неправилно съхранение;
 • монтажни грешки;
 • неправилна експлоатация;
 • използване не по предназначение;
 • намеса на неоторизирани и некомпетентни лица;
 • съвместяване с неподходящи компоненти от други марки;
 • използването на неоригинални части за замяна;
 • пренапрежение или токови удари;
 • въздействие с химически реагенти,
гаранцията не се признава и разходите по изпращането остават за Ваша сметка.
При призната гаранция, изделието се ремонтира (ако е възможно) и се изпраща обратно на потребителя. Времето за ремонт е в зависимост от повредата и/или срока на доставка при необходимост от нови части или артикули, които не са в наличност към момента на рекламацията, като същият може да бъде в границите от 10 (десет) до 30 (тридесет) дни.
В случай, че изделието не може да бъде ремонтирано и повредата е производствена грешка, същото се заменя с ново.
Стока в извънгаранционен срок: Ремонтът (ако е възможен) се извършва съгласно стандартните условия и цени за след гаранционна поддръжка.
При необходимост от сервизиране на техника, монтирана на обект с участие на техник от фирмата, между Продавача и Купувача писмено се уговарят всички условия по извършването на нужните действия.
Адрес за жалби: гр. София, бул. "Васил Левски" 37, тел. 02/981 42 36
     
Други
Цялата информация представена на сайта включително, но не само - дизайн, цени, параметри и т.н. е валидна единствено и само към момента на представянето й, като Стеди груп си запазва правото по всяко време да я променя без предупреждение. Отговорност на потребителя е да проверява редовно условията за ползване на сайта, както и представената информация за цени, параметри и т.н, за да е своевременно информиран в случай, че в същите са настъпили някакви промени. При всички случаи промяната има действие занапред и не засяга поръчки, потвърдени от страна на Стеди груп преди извършването.
В случай, че е необходимо допълнително одобрение от страна на Стеди груп ( предвид обем, срок и др.) на поръчката, едва след като то бъде дадено, ще бъде предприето нейното изпълнение. В противен случай, поръчката ще бъде считана за невалидна, за което ползвателят ще бъде уведомен.
В случаите, когато това е необходимо, ползвателите на сайта се задължават да предоставят коректно и пълно изискваните от тях данни. Стеди груп не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато ползвателят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен, неточен, или фиктивен адрес.

При закупуване на стоки чрез онлайн магазина не важат издаваните от Стеди груп талони за отстъпка.
СТЕДИ ГРУП не носи отговорност за:
 • загуби, пропуснати ползи и други щети, които са Ви причинени от невъзможността, или неспособността Ви по някаква причина да се ползвате от предоставените Ви от нас стоки и услуги;
 • претенции от трети лица срещу Вас при, или по повод ползване на стоките и услугите, предоставени Ви от нас;
 • невъзможност да комуникирате с нас, поради нарушена работоспособност на програмното, или техническо осигуряване на операторите в Интернет, или на телекомуникационните връзки в и/или извън страната;
В случай, че ползвателят е дал своето съгласие, Стеди груп има право да му изпраща информация за нови продукти, промоции, стоки в разпродажба, томболи и др.
Достъпът до ресурсите на сайта и онлайн магазина за некоректни ползватели ще бъде  блокиран. Акаунтите на ползватели, които нарушат условията за ползване на сайта и онлайн магазина, както и акаунти на ползватели, които ги използват не по предназначение, ще бъдат заличени.
Стеди груп не носи отговорност за съдържанието и безопасността на сайтове, към които препращат линкове, публикувани на настоящият сайт. Кликването върху такива линкове и използването на сайтове, към които същите препращат, се извършва от ползвателите на настоящия сайт изцяло на собствен риск и отговорност.

За неуредените в настоящите общи условия въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и  изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от онлайн магазина стоки ще бъдат решавани със споразумение, а в случай, че не бъде постигнато такова и ако подсъдността не е посочена императивно, спорът ще бъде отнасян за разрешаване от компетентния съд в гр. София, съгласно правилата на родовата подсъдност по ГПК, а именно – Софийски районен съд или Софийски градски съд.

Уважаеми клиенти,
Ние правим всичко възможно да изпълняваме Вашите поръчки по най-добрия начин и в най-кратък срок. Ако случайно попаднете в изключенията, молим за Вашето разбиране. Ние ще реагираме добросъвестно и абсолютно предвидимо, съобразно настоящите условия.
Приятно пазаруване !

За нас      Общи условия      Политика за поверителност      Всички цени в сайта са без ДДС